www.m-p-c.org
As of March 23, 1998:
4,499,618
Дезајн од / Design by

Ace's Project Devgelopment Inc

SHEMA Logistics & Leveraged Communications Ltd.

г.г. Стефан 
            Архиепископ 
            Охридски и Македонски ОА 
            на Јустинијана Прима и 
            Митрополит Скопски 
            ПОГЛАВАР НА МАКЕДОНСКАТА 
            ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА
  г.г. Стефан
Архиепископ
Охридски и Македонски ОА
на Јустинијана Прима и
Митрополит Скопски
ПОГЛАВАР НА МАКЕДОНСКАТА
ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА

 
  г. Петар 
            Митрополит 
            Преспанско-Пелагониски и 
            Австралиско - Новозеландски
  г. Петар
Митрополит
Преспанско-Пелагониски и
Австралиско - Новозеландски

 
  г. Тимотеј 
            Митрополит 
            Дебарско - Кичевски и 
            Австралиско - Сиднејски
  г. Тимотеј
Митрополит
Дебарско - Кичевски и
Австралиско - Сиднејски

 
  г. Наум 
            Митрополит Струмички
  г. Наум
Митрополит Струмички

 
  г. Агатангел 
            Митрополит Повардарски
  г. Агатангел
Митрополит Повардарски

 
  г. Иларион 
            Митрополит Брегалнички
  г. Иларион
Митрополит Брегалнички

 
  г. Методиј 
            Митрополит 
            Американско-Канадски
  г. Методиј
Митрополит
Американско-Канадски

 
  г. Пимен 
            Митрополит Европски
  г. Пимен
Митрополит Европски

 
  г. Јосиф 
            Митрополит 
            Тетовско - гостиварски
  г. Јосиф
Митрополит
Тетовско - гостиварски

 
  г. Григориј 
            Митрополит 
            Кумановско - осоговски
  г. Григориј
Митрополит
Кумановско - осоговски

 
  г. Јосиф 
            Митрополит Осоговски
  г. Јосиф
Митрополит Осоговски

 
  г. Климент 
            Епископ викарен - хераклејски
  г. Климент
Епископ викарен - хераклејски

 
  г. Партениј 
            Епископ викарен 
            Бигорско - Антаниски
  г. Партениј
Епископ викарен
Бигорско - Антаниски

 
  г. Јаков 
            викарен епископ Полјански на 
            Митрополитот струмички
  г. Јаков
викарен епископ Полјански на
Митрополитот струмички

 
 


БИБЛИЈА

Библијата, многумина христијани ја имаат прочитано, преку оваа Веб страница на многу едноставен начин ви се овозможува повторно и повторно да ја читате. Библијата е света книга, книга на животот, чиј автор е Бог преку од Него одредени луѓе, во која главна улога е Самиот Вечен Бог, Створител и Вседржител на се’ видливо и невидливо! Библијата не треба да се чита како обична книга, туку треба да се чита полека и со посебно внимание, бидејќи понекогаш може да доведе до погрешни заклучоци, за секое толкување тука е Православната Црква. Во Библијата има 66 свети книги напишани од 40-тина писатели, во временски период од 15 векови и на три континенти. Таа извршила силно влијание во историјата на човештвото и направила значаен пресврт меѓу луѓето.

СТАРИОТ ЗАВЕТ

 1. Битие
 2. Исход
 3. Левит
 4. Броеви
 5. Повторени закони
 6. Исус Навин
 7. Судии Израилеви
 8. Рута
 9. Прва книга Царства
 10. Втора книга Царства
 11. Трета книга Царства
 12. Четврта книга Царства
 13. Прва книга Летописи
 14. Втора книга Летописи
 15. Прва книга Ездра
 16. Втора книга Ездра
 17. Трета книга Ездра
 18. Неемија
 19. Товит
 20. Јудита
 21. Естира
 22. Прва книга Макавејска
 23. Втора книга Макавејска
 24. Трета книга Макавејска
 25. Псалми
 26. Јов
 27. Мудри Соломонови изреки
 28. Проповедник
 29. Песна над песните
 30. Мудрост Соломонова
 31. Мудрост Сирахова
 32. Исаија
 33. Еремија
 34. Плачот на Еремија
 35. Послание на Еремија
 36. Варух
 37. Езекил
 38. Даниил
 39. Осија
 40. Јоил
 41. Амос
 42. Авдиј
 43. Јона
 44. Михеј
 45. Наум
 46. Авакум
 47. Софонија
 48. Агеј
 49. Захарија
 50. Малахија

 

НОВИОТ ЗАВЕТ

 1. Евангелие според Матеј
 2. Евангелие според Марко
 3. Евангелие според Лука
 4. Евангелие според Јован
 5. Дела на апостолите
 6. Послание на апостол Јаков
 7. Прво послание на апостол Петар
 8. Второ послание на апостол Петар
 9. Прво послание на апостол Јован
 10. Второ послание на апостол Јован
 11. Трето послание на апостол Јован
 12. Послание на апостол Јуда
 13. Послание на апостол Павле до Римјаните
 14. Прво послание на апостол Павле до Коринтјаните
 15. Второ послание на апостол Павле до Коринтјаните
 16. Послание на апостол Павле до Галатјаните
 17. Послание на апостол Павле до Ефесјаните
 18. Послание на апостол Павле до Филипјаните
 19. Послание на апостол Павле до Колосјаните
 20. Прво послание на апостол Павле до Солуњаните
 21. Второ послание на апостол Павле до Солуњаните
 22. Прво послание на апостол Павле до Тимотеј
 23. Второ послание на апостол Павле до Тимотеј
 24. Послание на апостол Павле до Тит
 25. Послание на апостол Павле до Филимон
 26. Послание на апостол Павле до Евреите
 27. Откровение на апостол Јован