www.m-p-c.org
As of March 23, 1998:
4,444,329
Дезајн од / Design by

Ace's Project Devgelopment Inc

SHEMA Logistics & Leveraged Communications Ltd.

г.г. Стефан 
            Архиепископ 
            Охридски и Македонски ОА 
            на Јустинијана Прима и 
            Митрополит Скопски 
            ПОГЛАВАР НА МАКЕДОНСКАТА 
            ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА
  г.г. Стефан
Архиепископ
Охридски и Македонски ОА
на Јустинијана Прима и
Митрополит Скопски
ПОГЛАВАР НА МАКЕДОНСКАТА
ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА

 
  г. Петар 
            Митрополит 
            Преспанско-Пелагониски и 
            Австралиско - Новозеландски
  г. Петар
Митрополит
Преспанско-Пелагониски и
Австралиско - Новозеландски

 
  г. Тимотеј 
            Митрополит 
            Дебарско - Кичевски и 
            Австралиско - Сиднејски
  г. Тимотеј
Митрополит
Дебарско - Кичевски и
Австралиско - Сиднејски

 
  г. Наум 
            Митрополит Струмички
  г. Наум
Митрополит Струмички

 
  г. Агатангел 
            Митрополит Повардарски
  г. Агатангел
Митрополит Повардарски

 
  г. Иларион 
            Митрополит Брегалнички
  г. Иларион
Митрополит Брегалнички

 
  г. Методиј 
            Митрополит 
            Американско-Канадски
  г. Методиј
Митрополит
Американско-Канадски

 
  г. Пимен 
            Митрополит Европски
  г. Пимен
Митрополит Европски

 
  г. Јосиф 
            Митрополит 
            Тетовско - гостиварски
  г. Јосиф
Митрополит
Тетовско - гостиварски

 
  г. Григориј 
            Митрополит 
            Кумановско - осоговски
  г. Григориј
Митрополит
Кумановско - осоговски

 
  г. Јосиф 
            Митрополит Осоговски
  г. Јосиф
Митрополит Осоговски

 
  г. Климент 
            Епископ викарен - хераклејски
  г. Климент
Епископ викарен - хераклејски

 
  г. Партениј 
            Епископ викарен 
            Бигорско - Антаниски
  г. Партениј
Епископ викарен
Бигорско - Антаниски

 
  г. Јаков 
            викарен епископ Полјански на 
            Митрополитот струмички
  г. Јаков
викарен епископ Полјански на
Митрополитот струмички

 
 


ДОБРОТОЉУБИЕ – TOM III

Свети Теодор епископ Едески

 1. Кратки податоци за неговиот живот
 2. Сто глави корисни за душата

Свети Максим Исповедник

 1. Кратки податоци за него и за неговиот живот
 2. Подвижничко слово (Bо прашања и одговори)
 3. Четиристотини глави за љубовта Предговор кон Елпидиј
 4. Првата стотица за љубовта
 5. Втората стотица за љубовта
 6. Третата стотина за љубовта
 7. Четвртата стотица за љубовта
 8. Созерцателни и дејствителни глави, избрани од 700-те глави на грчкото Добротољубие

Преподобниот отец свети авва Филимон

 1. Кратки податоци за неговиот живот
 2. Многу корисен расказ за авва Филимон

Преподобниот отец Теогност

 1. Кратки податоци за неговиот живот
 2. За дејствителниот и соѕерцателниот живот и глави за свештенството

Преподобниот наш отец Јован Карпатски

 1. Кратки податоци за него
 2. Сто утешителни и поучни глави од преподобниот наш отец Јован Карпатски, напишани за монасите коишто живееле во Индија и кои од него побарале утеха

Преподобниот Филотеј Синајски

 1. Кратки податоци за неговиот живот
 2. Слово за трезвението во 40 глави

Преподобен Теодор

 1. Преподобен Теодор
 2. Слово умозрително

Илија презвитер или Екдик

 1. Кратки податоци за неговиот живот
 2. Букет од цвеќиња

Блажениот авва Таласиј

 1. Кратки белешки за неговиот живот
 2. Прва стотица на Авва Таласиј за љубовта, воздржувањето и духовниот живот кон свештеникот Павле
 3. Втора стотица на Авва Таласиј
 4. Трета стотица на Авва Таласиј
 5. Четврта стотица на Авва Таласиј

Блажениот авва Зосима Палестински

 1. Кратки податоци за неговиот живот
 2. Разговори

Блажени Диадох

 1. Кратки податоци за него
 2. Блажениот Диадох, епископ Фотички, укажува на последните граници и на врвот на совршенството на најзначајните добродетели
 3. Слово за подвижништвото, разделено на сто енергични глави, исполнети со знаење и со духовно расудување од блажениот Диадох, Фотичкиот епископ од древниот Илирски Епир