www.m-p-c.org
As of March 23, 1998:
4,444,447
Дезајн од / Design by

Ace's Project Devgelopment Inc

SHEMA Logistics & Leveraged Communications Ltd.

г.г. Стефан 
            Архиепископ 
            Охридски и Македонски ОА 
            на Јустинијана Прима и 
            Митрополит Скопски 
            ПОГЛАВАР НА МАКЕДОНСКАТА 
            ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА
  г.г. Стефан
Архиепископ
Охридски и Македонски ОА
на Јустинијана Прима и
Митрополит Скопски
ПОГЛАВАР НА МАКЕДОНСКАТА
ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА

 
  г. Петар 
            Митрополит 
            Преспанско-Пелагониски и 
            Австралиско - Новозеландски
  г. Петар
Митрополит
Преспанско-Пелагониски и
Австралиско - Новозеландски

 
  г. Тимотеј 
            Митрополит 
            Дебарско - Кичевски и 
            Австралиско - Сиднејски
  г. Тимотеј
Митрополит
Дебарско - Кичевски и
Австралиско - Сиднејски

 
  г. Наум 
            Митрополит Струмички
  г. Наум
Митрополит Струмички

 
  г. Агатангел 
            Митрополит Повардарски
  г. Агатангел
Митрополит Повардарски

 
  г. Иларион 
            Митрополит Брегалнички
  г. Иларион
Митрополит Брегалнички

 
  г. Методиј 
            Митрополит 
            Американско-Канадски
  г. Методиј
Митрополит
Американско-Канадски

 
  г. Пимен 
            Митрополит Европски
  г. Пимен
Митрополит Европски

 
  г. Јосиф 
            Митрополит 
            Тетовско - гостиварски
  г. Јосиф
Митрополит
Тетовско - гостиварски

 
  г. Григориј 
            Митрополит 
            Кумановско - осоговски
  г. Григориј
Митрополит
Кумановско - осоговски

 
  г. Јосиф 
            Митрополит Осоговски
  г. Јосиф
Митрополит Осоговски

 
  г. Климент 
            Епископ викарен - хераклејски
  г. Климент
Епископ викарен - хераклејски

 
  г. Партениј 
            Епископ викарен 
            Бигорско - Антаниски
  г. Партениј
Епископ викарен
Бигорско - Антаниски

 
  г. Јаков 
            викарен епископ Полјански на 
            Митрополитот струмички
  г. Јаков
викарен епископ Полјански на
Митрополитот струмички

 
 


Издавачка дејност

ТВОРЕШТВОТО НА
ПРОТА МИТКО ПОПОСКИ

 1. Потребата од спомнување на умрените
 2. Богородично Евангелие
 3. Животот после овој живот
 4. Авраам
 5. Јосиф
 6. Мојсеј 1
 7. Мојсеј 2
 8. Давид 1
 9. Давид 2
 10. Илија
 11. Еремија
 12. Даниил
 13. Исус 1
 14. Исус 2
 15. Исус 3
 16. Петар
 17. Павле
 18. Големите луѓе во Стариот завет
 19. 365 Библиски настани-Bible stories
 20. Чин Маслосвет – двојазично
 21. Нашата ПАРОХИСКА црква
 22. Проскомидија
 23. Светиот Дух
 24. Израел – Ветената Библиска земја
 25. Веб страницата www.m-p-c.org

 

ДОБРОТОЉУБИЕ – во 5 тома, според Српското, Грчкото и Руското Добротољубие, особено од Македонското – дело на блаженоупокоениот архиепископ Михаил, корегирано од печатните грешки и обработено според Новозаватните цитати од последното издание 2015 г. И, поставено по томови и заглавија на Веб страницата на МПЦ www.m-p-c.org на линкот „Нашата Православна Црква“

ДОБРОТОЉУБИЕ – ТОМ I

ДОБРОТОЉУБИЕ – ТОМ II

ДОБРОТОЉУБИЕ – ТОМ III

ДОБРОТОЉУБИЕ – ТОМ IV

ДОБРОТОЉУБИЕ – ТОМ V