www.m-p-c.org
As of March 23, 1998:
4,157,374
Дезајн од / Design by

Ace's Project Devgelopment Inc

SHEMA Logistics & Leveraged Communications Ltd.

г.г. Стефан 
            Архиепископ 
            Охридски и Македонски ОА 
            на Јустинијана Прима и 
            Митрополит Скопски 
            ПОГЛАВАР НА МАКЕДОНСКАТА 
            ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА
  г.г. Стефан
Архиепископ
Охридски и Македонски ОА
на Јустинијана Прима и
Митрополит Скопски
ПОГЛАВАР НА МАКЕДОНСКАТА
ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА

 
  г. Петар 
            Митрополит 
            Преспанско-Пелагониски и 
            Австралиско - Новозеландски
  г. Петар
Митрополит
Преспанско-Пелагониски и
Австралиско - Новозеландски

 
  г. Тимотеј 
            Митрополит 
            Дебарско - Кичевски и 
            Австралиско - Сиднејски
  г. Тимотеј
Митрополит
Дебарско - Кичевски и
Австралиско - Сиднејски

 
  г. Наум 
            Митрополит Струмички
  г. Наум
Митрополит Струмички

 
  г. Агатангел 
            Митрополит Повардарски
  г. Агатангел
Митрополит Повардарски

 
  г. Иларион 
            Митрополит Брегалнички
  г. Иларион
Митрополит Брегалнички

 
  г. Методиј 
            Митрополит 
            Американско-Канадски
  г. Методиј
Митрополит
Американско-Канадски

 
  г. Пимен 
            Митрополит Европски
  г. Пимен
Митрополит Европски

 
  г. Јосиф 
            Митрополит 
            Тетовско - гостиварски
  г. Јосиф
Митрополит
Тетовско - гостиварски

 
  г. Григориј 
            Митрополит 
            Кумановско - осоговски
  г. Григориј
Митрополит
Кумановско - осоговски

 
  г. Јосиф 
            Митрополит Осоговски
  г. Јосиф
Митрополит Осоговски

 
  г. Климент 
            Епископ викарен - хераклејски
  г. Климент
Епископ викарен - хераклејски

 
  г. Партениј 
            Епископ викарен 
            Бигорско - Антаниски
  г. Партениј
Епископ викарен
Бигорско - Антаниски

 
  г. Јаков 
            викарен епископ Полјански на 
            Митрополитот струмички
  г. Јаков
викарен епископ Полјански на
Митрополитот струмички

 
 


ЦАРУ НЕБЕСЕН

ЦАРУ НЕБЕСЕН, Утешителу, Духу на вистината, Кој си насекаде и се’ исполнуваш, ризницо на добирните, животодавче, дојди и всели се во нас, и очисти не’ од секаква нечистотија и спаси ги, Благи, нашите души.

Слава на Бога во висините, а на земјата мир и меѓу луѓето добра волја.
Господи, усните мои отвори ги и мојата уста ќе ја возвестува Твојата слава.

Свети Боже, Свети Силни, Свети Бесмртни, помилувај не’. Слава на Оца и Сина и Светиот Дух, сега и секогаш и во вечни векови. Амин.

Пресвета Троице помилувај не’, Господи, очисти ни ги гревовите, Владико прости ни ги безаконијата, Свети посети не’ и излекувај ни ги нашите слабости, заради Твоето име.
Господи помилуј, Господи помилуј, Господи помилуј.
Слава на Оца и Сина и Светиот Дух, сега и секогаш и во вечни векови. Амин.

 

хххххххххххх

 

HEAVENLY KING, the Comforter, the Spirit of truth, Who art everywhere and fillest all things; Treasury of blessings, and of life: Come and abide in us, and cleanse us from every impurity, and save our souls, O Good One.

Glory to God in the highest, and on earth peace, good will towards men.
O Lord, open Thou my lips, and my mouth shall show forth Thy praise.

Holy God, Holy Mighty! Holy Immortal! Have mercy on us. Glory to the Father, and the Son, and to the Holy Spirit, now and ever and unto ages of ages. Amen.

O Most-holy Trinity; have mercy on us. O Lord: cleanse us from our sins. O Master: pardon our transgression. O Holy One: visit and heal our infirmities, for Thy name’s sake.
Lord have mercy, Lord have mercy, Lord have mercy.
Glory to the Father, and to the Son, and to the Holy Spirit, now and ever and unto ages of ages. Amen.